Buğday Filizinin Sağlığa Faydaları

İçindeki A vitamini nedeniyle görme yeteneğini, çocukların büyüme hızını, cilt ve saç tazeliğini, akciğer ve boğaz sağlığını arttırıyor.

 

Aşırı yorgunluk, halsizlik ve uyuşukluğun azaltmasına yardımcı oluyor.

 

Buğday filizi ununda bulunan B1 vitamini nedeniyle vücudun sinir sisteminin dengesini koruyor.

 

Erken menopoz gidermesinde etkili ve menopoz semptomlarını azaltır , kalp bozuklukları ve diyabetin giderilmesinde etkilidir

 

Buğday filizi unu, E vitamini ve B vitaminleri açısından zengin ve değerli bir besin takviyesidir. Bugün, E vitamini bir mucize işçisi ve gençlik iksiri olarak lanse ediliyor ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.

 

Buğday filizdeki selenyum ve magnezyumun, çeşitli kanser türlerini önlemede etkili olduğu bilinmektedir ve glikoz metabolizmasını temel düzeyde bozduğu ve vücuttaki kanser hücrelerinin aktivitesini engellediği gösterilmiştir.

 

Bazı dermatologlara göre, buğday filizi saç dökülmesinin tedavisinde, kepeğin giderilmesinde ve çeşitli yüz sivilcelerinin ve cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir.

Buğday filizi, cilt kalitesi ve saç dökülmesi gibi çeşitli yaşlanma karşıtı etkiler üzerinde önemli etkileri olabilen yüksek seviyelerde besinler ve vitaminlerle doludur. Bir besin takviyesi olarak, buğday tohumu çeşitli faydalar elde etmenin doğal bir yoludur, ancak bazı insanlar da bu bileşenin kozmetik yaklaşımını seçer ve ekstraktını doğrudan kullanır veya diğer kozmetiklerle karıştırır.

E vitamini buğday filizinde de bulunur ve çalışmalar bu vitamin için çok çeşitli faydalar göstermiştir. Düzenli olarak tüketildiğinde buğday filizi içerisinde bulunan protein ve vitaminler sedef hastalığı, güneş yanığı, egzama, kırışıklık, yüzde matlık, saç çizgilerinde azalma gibi rahatsızlıkları olan kişiler üzerinde olumlu etki yaratabilir.

Buğday filizi egzersiz sırasında performansı artırmaya yardımcı olur ve kas sağlığını geliştirir.

Son araştırmalar, buğday filizinin, belirli ergojenik özelliklere sahip olan yüksek düzeyde doğal oktakozanokol içerdiğini göstermiştir. Bu, tipik bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde, enerji üreten biyokimyasal yolları düzenleyerek dayanıklılığı ve performansı artırabileceği anlamına gelir, bu da aslında vücuttaki enerji rezervlerinin korunmasını kolaylaştırır.

Buğday filizi hücresel metabolizmayı iyileştirmeye yardımcı olur

Buğday filizinde bulunan faydalı vitaminlerden bir diğeri, bir dizi başka vitaminden oluşan B vitaminidir. Buğday tohumunda bulunan en yaygın çeşitler niasin, tiamin ve folattır. Bu vitaminler hücresel metabolizma için hayati önem taşır ve besinleri karbonhidratlardan, lipitlerden ve glikozdan hücreler tarafından tüketilebilecek enerjiye dönüştürmeye yardımcı olur.

Tiamin ayrıca kronik obezite gibi metabolik bozukluklarla da savaşabilir. Daha yüksek metabolik fonksiyon, daha fazla doğal enerji, kilo kaybı, güç ve daha fazla uyanıklık anlamına gelir. B vitaminleri ayrıca birçok tam tahılda ve buğday filizinde bulunabilir.

Buğday filizindeki protein, sağlıklı kasların koruyor, hasarlı dokuların onarılmasında, vücuttaki enerji seviyelerinin düzenlenmesinde ve homeostaz ve genel sistem dengesine yardımcı olmada gereklidir. Protein aynı zamanda formda kalmak ve kas kütlesini artırmak isteyen insanlar için temel bir beslenme ihtiyacıdır.

Buğday filizi yüzü dolgunlaştırır.

Buğday filizi, hamile kadınlar için bebeğin sağlığını sağlamada önemli bir faktör olan folik asit ile doludur. Sistemlerinde sağlıklı folat seviyelerine sahip kadınların nörolojik kusurlara ve diğer komplikasyonlara sahip olma olasılığı çok daha düşüktür.

Hamile kadınların diyetine buğday filizi eklemek, besin açısından zengin doğası nedeniyle birçok yönden faydalı olabilir.

Buğday filizinde yüksek düzeyde folik asit bulunması, diyabet riski taşıyan kişiler için ikincil bir etkiye sahiptir. Folik asit, vücutta homosistein adı verilen ve bazı damar hastalıklarına, diyabete ve kalp hastalığına neden olan bir bileşikle negatif ilişkilidir.

Yulaf ezmesi, yoğurt veya smoothie’lere biraz buğday filizi eklemek, diyet lifi alımınızı artırmanın ve vücudunuzun aktivitesini minimum çabayla düzenlemenin harika bir yoludur. Lif yenildiğinde, vücutta sindirilmeden hareket eder, geçişini kolaylaştırmak ve ıkınma ve kabızlığı önlemek için dışkıya hacim verir.

Kilo almak istiyorsanız, diyetinize birkaç porsiyon buğday filizi ekleyin. Her ons 101 kalori içerir, bu nedenle bu etkili bileşenden günde birkaç porsiyon tüketmek, kalori alımını artırmaya yardımcı olabilir ve zamanla kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle kilo almak isteyen insanlara buğday filizi tüketmeleri önerilir.

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için buğday filizi tüketin.

Zengin bir antioksidan kaynağı olan buğday filizi, vücuttaki sağlıklı hücrelerin yenilenmesi için bir çözüm sunar. Buğday filizi tüketmek kişinin sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmasını sağlar. Ek olarak, bir kişi sadece buğday tohumu tüketmekle kalmaz, aynı zamanda ölü cilt hücrelerinden kurtulmak için yüz maskesi olarak da kullanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir